HSP

Organisatie-structuur (high performance)

Als twee lieve ogen je vragen iets te doen, wil je dan, als je jezelf verplaatst in ‘het kind’, voelen en ervaren HOE dit kind klem zit tussen SQ, EQ en IQ wat inherent betekent, dat het kind “zoekt” naar identiteit en kaders wat lijdt tot een FQ-persoonlijkheidscrisis?

Als twee lieve kinderogen je vragend aankijken “Help je als ik emotionele pijn lijd?” Wil je dan, als je het kind er door bevrijdt, egoïstisch zijn?

Als de dokter een verkeerde diagnose afgeeft kun en wil je dan “eerlijk” zeggen, als je weet dat de diagnose anders is; “dit komt (mede) voort uit “jouw verzorgende en persoonlijke voorkeur” als ouder/voogd/verzorger.

De liefde voor een kind gaat namelijk verder dan het leven “nu”. Vanuit een open visie biedt dit inzicht op overstijgende communicatie en verworvenheden (voltooid ver- of geleden tijd).

Liefde schenkt het kind naast moed, vertrouwen en creativiteit, zelfstandige en energieke keuzes te ‘willen’, te ‘mogen’, te ‘kunnen’ en te ‘durven’ maken. Saamhorigheid is de essentie in de gezinssamenstelling.. ‘Ontspruit’ er een ‘vreugdedans’ of is dit een ‘regendans’?

Dan zeg je tegen het kind; Ik probeerde, ik ervaarde, ik interpreteerde en leerde, dat ik ‘voel’, ik ‘zie’, ik ‘hoor’, ik ‘vermoed’ en ik ‘proef’ dat dit beter is voor jouw ‘welzijn’ en (toekomstige) ontwikkeling.

Het is en blijft een ‘ware kunst’ psychologen en (huis)artsen te diagnosticeren om reden dat deze lijden onder wetenschappelijke criteria, inherent aan toekomstige risico’s en ontwikkelingen op Q-hypothesis in het onderwijs, de praktijk en theoretische propositie in mm.

HC, 1987 & IVRK, 1995.